Våra tjänster

HSF AB utför betongbearbetning som kärnborrning, sågning och betongslipning. Vi har en bred kompetens inom sanering av hälso- och miljöfarliga ämnen som exempelvis asbest, PCB, PAH för att nämna några.

Vi arbetar med boendemiljö där fuktmätning, avfuktning, krypgrundsavfuktning, sanering av mögel, djururin, nikotin med flera är vanligt förekommande.

Håltagning

Betong är ett stabilt, tåligt och hållbart byggnadsmaterial men det kräver extra åtgärder och utrustning vid ombyggnationer eller installationer.

Kärnborrning

Vi utför kärnborrning med fasta borr upp till 900mm i betong, betongsten, lättbetong eller kalksten. Vi utför håltagning i både betongvalv, platta på mark eller i väggar. Vid hål med större dimension än 900mm använder vi vajersåg och vi kan på så sätt ta upp hål i betongbjälklag med dimensioner över 2 meter.

Betongsågning

Vi utför olika typer av betongsågning, både handhållen för de lite mindre öppningarna eller för exempelvis upptagning av rännor för installation av avlopp. Vi använder fast monterad väggsåg för större öppningar eller där det ställs högre krav på noggranna sågsnitt.

Sanering

Det som en gång i tiden var vanliga byggnadsmaterial har idag i vissa fall blivit ett hälso- och ett miljöproblem. I många byggnader finns idag fortfarande exempelvis asbest och PCB. HSF AB utför sanering av alla typer av förekommande asbestprodukter, PCB, PAH med flera. Vi utför även provtagning för att konstatera förekomst av hälso- och miljöfarliga ämnen. Djururin, nikotin, sot med flera kan skapa stora olägenheter i boendemiljön. Vi utför saneringar i de flesta miljöer. Med rätt saneringsmetod kan rivning av mattor, trägolv och annan inredning minimeras. Kontakta oss för konsultation eller besiktning så hittar vi rätt metod för din bostad eller fastighet.
Misstänker du att det finns andra miljö- eller hälsofarliga ämnen i din bostad eller fastighet kontakta oss för konsultation. Vi utför provtagning och identifiering av alla förekommande ämnen i byggnader. Vanligt förekommande ämnen är bly i exempelvis äldre avloppsrör, kadmium som finns i bland annat vissa typer av färg och plast, kvicksilver som kan finnas i lysrör, elektronik, flödesmätare med flera, PAH som kan finnas i äldre typer av takpapp, asfaltsboard eller tjärskikt i äldre badrum.

Fukt

Vi har sett att kondensskador i krypgrunder, vindar och andra temperaturkänsliga utrymmen har ökat de senaste åren. Felaktiga byggmetoder och materialval, ändrade användningsområden av fastigheter och att klimatet är under förändring är några av de faktorer som påverkar våra fastigheter. Tyvärr blir det ofta kostsamt om man inte upptäcker dessa problem i tid.

Fukt och kondens i byggnader leder alltid till olägenheter. Det kan röra sig om avvikande doft, mögel eller påväxt av svamp eller rena rötskador. Mögel kan också ge upphov till allergi, förvärrad astma, huvudvärk och illamående. Vi utför provtagning för att konstatera eventuell förekomst av mögelsporer samt sanering av olika typer av mögelpåväxt.

Fukt under golvbjälklaget i så kallade krypgrunder är ett vanligt problem. I äldre byggnader slängdes ibland överblivet byggnadsmaterial i krypgrunden, marken var ofta bara jord eller sand. I kombination med att vi har högre temperatur i många av våra bostäder än vad som var tänkt vid byggnationen eller använder fritidshus året om ökar risken för att varm luft går ner i krypgrunden och kondens bildas. Detta medför risk för mögel eller röta på träkonstruktioner eller i avfall som slängts i grunden. Då självdrag inte är tillräckligt för att ventilera bort fukt krävs en avfuktare.